2018-11-03 1059 views
尖沙咀美麗華商場的「莆田」其實也不是第一次到,今日約左朋友傾計,佢不約而同的話來呢度,真係知我者莫若佢😬佢哋定期有唔同主題,今期佢地係推廣紅菇節,我哋當然唔會錯過啦😋環境方面其實唔使多講,莆田咁多間分店,都各有特式,給人的感覺就是舒服乾淨企理,光光猛猛,服務人員態度都好好,啱哂有要求的我😬第一個開胃前菜 「蝦苗伴頭水紫菜」 ,除了賣相精緻之外,味道酸酸尾尾,特別開胃醒神,很不錯的冷盤👍🏻 「紅菇燉土雞」 ,用木製的一個桶來盛載著,看上去湯的顏色帶粉紅,很特別,先嚐一口,清甜入味,入口喉嚨舒服清潤,可愛的小紅菇帶有甘甜的味道,而雞肉又比想像更嫰滑👍🏻 百秒黃花魚 和 「酥炒芋芯」 是我每次都必點的莆田名菜,這道黃花魚嫰滑無比,鮮甜清香😋酥炒竽芯外脆而內軟,芋頭味十足,入口小心燙咀,店員溫馨提示👍🏻最後的 「莆田滷麵」 更是代表之作,蝦肉大大隻和濃湯掛在每條麵上,吃得我們甚是滿足。環境好、服務佳、食物有質素,難怪人客絡繹不絕🤗

莆田滷麵
環境好、服務佳、食物有質素,難怪人客絡繹不絕🤗
Type of Meal
Lunch