2018-12-22
唔起眼的咖啡小店☕年尾要清假,難得可以同男友放same day,就去行下街拍下拖👫。今日男友帶我去第一個目的地就係 John Choy Cafe!男友話揾到呢度既原因係工作需要,揸車🚗經過時見到雖然舖仔細細,但大部分時間都好多人👬👭👫,所以帶我呢個咖啡愛好者黎試試☕!入到黎發覺呢度d咖啡有好多隻咖啡豆俾你選擇之外,仲有包裝豆可以俾客人買走👍🏼。因為早餐🥣關係,所以我地order左一個麵+一個三文治+兩杯飲品。☕: 好香,好滑😋!不過男友上網睇話老闆沖既咖啡會更好飲更正👍🏼!今日老闆唔響度,下次有機會要再試😜!公司三文治🥪: 賣相已經💯!舊蛋勁厚,火腿同午餐肉都煎得岩岩好,再加埋溶左既芝士🧀,勁正👍🏼!公仔麵常餐🍜: 蟹柳就同平時食個d一樣,瑞士雞翼幾入味,鴨胸比想像中大舊,好食👍🏼!福麵就煮得淋同散左d😥。凍檸檬茶🍹: 因為唔係主打,所以不過不失👌🏼。唯一有小小美中不足,可能因為租金成本問題,雖然地方唔大,但枱櫈都擺得幾密,所以坐得比較迫。另外因爲客人都多既關係,所以都唔好意思坐得太耐,無得悠閒咁慢慢品嚐杯咖啡☕。但整體而言係唔差的👍🏼☺。
Latte☕️
公司三文治🥪
常餐
凍檸檬茶🍹: 因為唔係主打,所以不過不失👌🏼。