2022-05-20 674 views
九龍城果然變到臥虎藏龍 每次都有新舖頭今次位置係福佬村道 直行轉右有間黃色招牌既車仔麵店 門面有大大張印滿食物既poster 吸引到姐姐都不行了 食得多泰國嘢 都試吓其他入到去 中間一排都係位 如果2位入會安排並排坐 但坐得都唔迫既 之後左右靠牆都係卡位但今日入到去已經係坐滿哂而麵底 醬料 餸 小食 飲品選擇一啲都唔少選擇困難症又發作准山麵 配陳皮魚蛋炸魚皮日本糖心蛋豬頸肉(豬骨濃湯)食過幾間車仔麵檔都未鮮有咁多種麵底揀 今次仲發掘到有准山麵 麵份量好多 一個女仔其實食唔哂 我仲要嗌左4個餸!另外4款配料樣樣都堅多 魚蛋$8起碼有6粒炸魚皮$12係一大碟 起碼有八大塊香茅豬頸肉$12 都有4-5塊但美中不足係糖心蛋要耐多少少 蛋白唔夠實秘製魷魚 有分大同細 $58/$42魷魚幾柔軟 唔會太硬 條條都好入味炸燒賣 $10 上到檯大大粒 但咬落去 唔似燒賣反而似咬緊舊麵粉咁 仲要係無味燉冰糖檸檬$15跟餐女仔當然要學識養生 所以我唔太飲凍野燉冰糖檸檬係要花時間去燉既 但依杯味道偏淡而且似柚子茶多啲🙂💛 貴店整體做得幾好 咁多樣餸每日試三樣都要啲時間
九龍城果然變到臥虎藏龍 每次都有新舖頭

燉冰糖檸檬係要花時間去燉既 但依杯味道偏淡
而且似柚子茶多啲🙂

💛 貴店整體做得幾好 咁多樣餸每日試三樣都要啲時間
2022-05-18
$100 (Lunch)
  • 秘製魷魚
  • 香茅豬頸肉