2007-12-07
第一次幫襯,其實之前都無留意有呢間嘢,尋晚同男朋友諗來諗去都唔知食咩,見到佢個環境裝修都ok,又7折,而且唔洗等好耐(可能已經好夜,差唔多10點半先入座),就決定試試.....兩個人食咗個醉雞、宫保蝦球、菜螃蟹、雞絲粉皮,同埋甜品高力豆沙,其實係得個蝦球比較貴,$120,不過又幾真材實料嘅,d 蝦隻隻都又大又爽,都幾鮮味,只係略嫌個汁甜咗些少;菜螃蟹同醉雞都好好味;雞絲粉皮就一般啦;最好味都係個高力豆沙,原本已經食到勁飽,但都忍唔住食咗三件!就算唔計其他食物,我都一定會返轉頭再食呢個高力豆沙的。初頭埋單果陣懷疑計少咗錢,睇睇吓原來係唔洗收茶介同加一的,又ok 喎,果度都可以慳番幾十蚊...至於環境,同一般酒樓一樣,除咗設計新穎少少之外,都係一樣較嘈,點解唔諗吓加d 隔音嘅措施令間嘢變得再high d 呢﹖