2010-09-17
16/9/2010老公生日,大家姐介紹左好幾間西餐廳比我,我上openrice見到呢間既食評同食物相片都唔錯,就決定去呢度一試!book左8.00pm,去到都見到差唔多滿座,環境唔錯,初初都靜既,但係坐耐左,後面枱客同隔離行果大班人裡面其中一位女仕高聲暢談就影響左少少~~一坐底manager比左個drink list我地,我地叫左一杯orange squash同lemon squash (冇比水架, 我見drink list入面連水都要比錢呢)跟住manager介紹左一個某銀行既promotion set dinner $598/2位, 好抵呀, 但係老公話set dinner入面d野唔係咁岩食,所以我地散叫頭盤凱撒沙律伴煙雞胸 ---- GOOD香煎厚切鵝肝 ---- 唔算好厚切,但係真係做到外脆內軟, 正湯龍蝦湯 --- GOOD, 唔會一味死鹹鮮甜帶子湯 ---- 佢係忌廉加左薯仔粒蓉同黑胡椒, OK啦主菜燒乳豬 --- 招牌菜, 但係我同老公都覺得唔夠澳門好食, 下次唔會再ENCORE羊架 --- GOOD, 7成熟真係7成熟,唔會過火唔會太生, 好嫩~~甜品法式燉蛋精選甜品併
頭盤
凱撒沙律伴煙雞胸 ---- GOOD
湯
龍蝦湯 --- GOOD, 唔會一味死鹹
主菜
甜品
法式燉蛋
精選甜品併盤 (有Tiamisu, 雞蛋布甸,藍霉青檸啫喱,芝士餅)
因為佢地漏左比麵包我地, 所以manager佢free左2個甜品比我地當補償, 好ok呀~~
成餐飯唔錯, 只係略嫌後面枱人客傾偈聲浪太高~~