2022-10-03 3040 views
今年生日攞咗幾日假陪老婆大人,佢梗係會安排啲正菜比我啦!大家咪諗多咗呀係食嗰啲正菜咋!佢忽然話想食望月軒嗰個蜜汁火肪喎,我梗係冇問題二仔底死跟啦。一行入去就見到一樽樽自家手工釀製酒仲有好多款揀添,我一坐底就即刻叫咗有機檸檬養顔酒,二鍋頭酒精度夠晒高不過加咗檸檬又幾鬼好飲喎。我好鍾意以前喺荃灣第一間米線鋪嘅雲南汽鍋雞,所以一見到喱道餐牌有即叫,用正宗雲南汽鍋個樣就好掂喇!喱個加咗天麻不過飲落都幾香甜。老婆大人係筍痴所以叫咗碟天目山鹵筍尖比佢嘆吓,筍尖好夠味仲勁脆口食到佢鬼咁開心。清炒萵筍絲都炒得唔錯唔會水滴滴咁,味道唔會好咸食到萵筍嘅原味道。喱個就係老婆大人朝思暮想嘅宣威蜜汁火肪,跟埋一籠熱辣辣嘅蝴蝶餅,老婆大人拎起個蝴蝶餅跟手擺件火肪、青瓜同埋炸腐皮入去,夾好晒遞埋比我食真係服侍週到睇嚟I Phone 14應該走唔甩!一啖咬落去蝴蝶餅好鬆軟味道又鹹又甜唔怪得之佢咁鍾意食啦。鍾意食辣嘅佢仲叫咗個干鍋肥腸,整得夠乾身嘅豬腸夠肥膏辣得嚟好鬼香,唔食得辣嘅我唯有飲多兩杯茶解辣啦!!食到喱道好似差少少一於叫多碟蜜餞欖角骨嘆吓,平時對欖角冇乜好感不過老婆大人like嘛擦吓鞋都要嘅!估唔到喱個蜜餞欖
今年生日攞咗幾日假陪老婆大人佢梗係會安排啲正菜比我!大咪諗多咗呀係食嗰啲正菜咋!

行入去就到一樽自家手工釀製酒仲有好多款揀添,我一坐底就刻叫咗有機檸檬養顔酒,二鍋頭酒精度夠晒高不過加咗檸檬又幾鬼好飲喎。

我好鍾意以前喺荃灣第一間米線鋪嘅雲南汽鍋雞所以到喱道餐牌有即叫,用正宗雲南汽鍋個樣就好掂喇!喱個加咗不過落都幾香甜

婆大人痴所以叫咗碟天目山鹵筍尖比佢嘆吓,筍尖好夠味仲勁脆口食到鬼咁開心

喱個就係老婆大人朝思暮想嘅宣威蜜汁火肪,跟埋一籠熱辣辣嘅蝴蝶餅,老婆大人拎起個蝴蝶餅跟手擺件火肪青瓜同埋炸腐皮入去,夾晒遞埋比我食真係服侍週到睇嚟I Phone 14走唔甩!啖咬落去蝴蝶餅好鬆軟味道又鹹又甜得之佢咁鍾意食啦。

嘅佢仲叫咗個干鍋肥腸,整得夠乾身嘅豬腸夠肥膏辣得嚟好鬼香,唔食得嘅我唯飲多兩杯茶解啦!!

到喱道好似差少少一於叫多碟蜜餞欖角骨嘆吓,不過老婆大人like嘛擦都要嘅!估唔到喱個蜜餞欖角骨道又幾唔錯喎!最正係排骨肥瘦啱啱好我都食得好滿意。

望月軒

電話: 21114558

地址:上環干諾道中168-200號信德中心西座3樓澳門廣場3017號舖
2022-09-21
Type of Meal