2023-08-01
收工去屯門練箭前約老友食晚餐,老友話唔係好肚餓話求其食d,行下新墟附近都有好多小店,見到呢間不吃不可食車仔麵就一於試下。小店鋪面都唔算好細,大約有7張枱,其中有d大枱,位與位之前間都唔會好迫,算ok好坐。望下餐廳有個特餐最抵食,有9款指定餸再送飲品,如果唔岩食自選餸就無飲品送,飲品會另計,咁就略為貴點。特餐我揀左個特餐,9款餸包括咖哩魚蛋,豆卜,豬紅,豬皮,蘿蔔,時菜,雞翼尖,魚皮餃,魚片頭,麵選擇左油麵,湯底就選擇左咖哩汁。咖哩魚蛋有2粒,質地普通唔算好彈牙,但未去到鬆晒,咖哩都入到味,普通。豆卜2件,切開左中間所以好吸汁,好正。豬紅3件,無腥味,唔會一夾就散,幾好。豬皮3塊,腍得黎有d咬口,唔錯。蘿蔔2件,煮得都夠腍仲幾甜,無渣,good。時菜係生菜,都有好幾條,正正常常。雞翼尖2隻,少少鹵水味煮得都少少腍,ok。魚皮餃同魚片頭就各1,魚片頭就細件d,味道正常。油麵底份量都足,煮得唔會好腍幾爽口,咖哩汁初頭睇好似好少,但撈埋之後都好夠味,都ok夠辣。老友就揀自選3餸,再叫埋野飲就貴過我個特餐,所以都係特餐抵食。整體黎講質素都唔錯,環境都幾乾淨幾企理,價錢黎講除左叫特餐抵d,自選餸加
特餐
豆卜2件,切開左中間所以好吸汁,好正。
豬紅3件,無腥味,唔會一夾就散,幾好。
豬皮3塊,腍得黎有d咬口,唔錯。
蘿蔔2件,煮得都夠腍仲幾甜,無渣,good。
時菜係生菜,都有好幾條,正正常常。
雞翼尖2隻,少少鹵水味煮得都少少腍,ok。
魚皮餃同魚片頭就各1,魚片頭就細件d,味道正常。
整體黎講質素都唔錯,環境都幾乾淨幾企理,價錢黎講除左叫特餐抵d,自選餸加飲品就會貴d,下次行過附近想食車仔麵都會再食。