2022-07-09
8/7/2022下午兩點4人入座,叫咗3個套餐:海南雞黃薑飯、四喜烤酜、吉列豬扒配燒汁,小食叫咗各加$22嘅沙嗲羊肉串、話梅苦瓜、桂花叉燒,套餐配咗兩小碗素湯、一大碗素湯連素肉丸,一碗淋上花生醬嘅沙律菜,飲品叫咗熱嘅白桃綠茶、各加$8嘅西柚菠蘿汁同熱情果燈汁。沙嗲羊肉串有兩串,個串有3粒,微微辣,真後食到有羊味,小朋友竟然好鍾意食,我哋覺得係全餐飯最好味嘅,下次嚟一定會再叫。海南雞飯嘅雞係素雞切件,上面舖一陣糯米造嘅皮扮雞皮,有3款醬汁俾你點(薑蓉、黑醬油、仲有個汁酸酸地嘅),都幾好味,可惜係薑蓉冇薑味又太鹹。吉烈豬扒係腐皮卷加吉烈外層,都幾好味,小朋友好鍾意用燒汁送白飯嚟食,其實係有香草嘅茄汁,仲問店員攞多一碗仔燒汁嚟送飯。四喜酵酜我覺得麻麻,以為係冷盤原來係暖嘅,我自己整嘅仲好味。素湯同素肉丸、話梅苦瓜、叉燒、白桃綠茶、果汁都好好味,埋單$292(9折後),整體上好滿意,憑收據喺14日內下午2:30後入座有全單85折,已預訂咗下星期會再去。