2024-07-13
話說上次係澳門食呢個芫荽雪糕都唔記得係幾多年前,嗰陣時食完一次驚為天人,可惜澳門唔可以成日去,食完第一次已經係疫情,好幾年都無再食過。不過前排朋友講開先知Digreen原來已經香港開左,香港嘅口味更多,有最地道期間限定嘅香港檸檬茶,原味牛奶,藍莓芝士,黑糖珍珠,仲有勁高貴嘅金箔,我哋一行四人,當然一人一隻味,試哂話你知。芫荽雪糕當然係最得,比起之前佢更加之軟滑,芫荽味都更強。藍莓芝士又係強度一流,朋友推薦檸檬茶味,不過檸檬茶味就係用杯上,冇得食筒,但雪糕整體感覺都幾好。最後一定係最打卡嘅牛奶原味加金箔,好打卡又靚又好食。最正嘅係呢度食雪糕好細心有個兜俾你等你唔會食到成手都係。另外仲有好多飲品,啱哂呢個炎炎夏日,不過我最推介係佢嘅果茶系列,當日飲咗呢個鴨子浮在西柚上,入邊嘅西柚大件到不得之了,好足料,而且個飲品唔算太甜,另外仲有冰茶同埋芝茶類,大部分都唔錯,值得試。
最後一定係最打卡嘅牛奶原味加金箔,好打卡又靚又好食。
最正嘅係呢度食雪糕好細心有個兜俾你等你唔會食到成手都係。