2014-12-17 3762 views
金鐘是數一數二難搵食的地方. 中午時段的Pacific Place, 不論低/中/高價的食肆, 都滿坐爆棚. 走上高一層, 再高一層, 竟然有位, 十常九係: “唔係好底食” 的餐廳. 全店英文人, 合晒崇洋的我.菜湯, $35的價錢, 可以係大家樂食個飯餐加飲品了. 味道唔太濃, 材料也算可以.Large Latte, 味道夠香, 比Starbucks 和 pacific coffee 的濃.Green Salad, 四款, 西蘭花, 硬得嚟好咬口, 新鮮. 粟米粒, 真的從”有芯粟米”切出, 並非入貨款式. 菇類, 九成九是冬菇款式, 沒有白蘑菇, 有些少失望. Pasta, 長通粉, 超硬, 難入口.另一件三文治, Ham and Cheese, 正常過正常, 烘過, 夠熱, 芝士半溶.
2014-12-15
$75 (Lunch)