2010-02-16 30 views
年三十, 中午同齋妹係堅企悶悶地, 就決定出黎行行街. 行完街4點鐘, 剛好是下午茶時間. 但天氣凍, 沒有心情離開商場, 係街搵野食. 咁就冇計, 就要被連鎖店洗禮. 然而, 齋妹就建議來呢間椰林閣升呢版既溫莎. 地方環境係好過椰林閣既, 不過成個feel, 就是扒王格局. 入到去, 安排了我們坐卡位. 起碼都舒服一點. 我們到來, 主要是下午茶餐有素食既選擇. 齋妹選了一客芝士野菌焗意粉. 而我就要了一個燒牛柳意粉配蓄茄汁. 我們落了order, 本來都冇理到佢, 我們一味等, 邊傾計, 邊等. 後來發現比我們遲來的檯客既野食比我們先到, 才開始叫一叫侍應, 催一催. 果然好服務, 即催即到. 向好的一方面諗, 就是要等焗意焗好才一齊出. 但他們應該等到個焗意粉整好才開始整我的意粉. 味道, 我的牛柳, 雖然唔韌, 但味道始終是太濃, 而且, 可能真的是如我所說, 整好等焗意, 搞到的碟野只是微暖. 唔夠熱既食物, 始終令人感覺不安. 而且味道太濃. 說是有蒜香, 蒜當然是有, 說過味道太濃, 就是蒜味太重.焗野菌意粉, 熱辣辣出黎當然比較好食, 而且芝士味幾夠, 聞落味道亦好香.

焗野菌意粉, 熱辣辣出黎當然比較好食, 而且芝士味幾夠, 聞落味道亦好香. 而味道, 夾有芝士的一PART, 當然香口好味. 但沒有芝士的, 就比較淡味, 而野菌就直情冇味, 成個焗意粉, 就只有芝士有味. 後來撈勻來食, 效果好好多.

溫莎, 說是椰林閣升呢絕對沒錯, 但服務態度同食物味道, 始終都係未夠班. 不過係大型既新市鎮市中心商場食野, 冇計, 點都要幫襯呢d連鎖店, 而且有不少都係呢d冇水準既食店.......

商場鋪租咁貴, 唔好食, 人流不多.......佢地唔怕蝕本既咩........
$30 (Tea)