2021-04-30 80 views
平日講起鰂魚涌,多數會諗起好多商業大廈,但係比較少會諗起食嘢嘅地方。其實佢都收收埋埋都好多嘢食㗎,今次就去咗鰂魚涌嘅 Flame 食晚餐。餐廳都唔係咁容易搵,因為係後巷嘅位置。最近都食得好多肉,所以一開始就叫咗個西蘭花蘋果杏仁片沙律share做前菜。沙律都食唔少,但係比較少食有西蘭花做嘅,配合埋杏仁片,咬落去非常之有口感。主菜方面叫咗個雞肉卡邦尼意粉,因為多咗雞肉嘅關係,感覺比平日嘅卡邦尼意粉材料豐富,白汁嘅份量適中唔會太漏。雖然最近成日食扒,但係忍唔住再叫咗個10安士肉眼扒配薯條,肉眼扒份量都幾大,牛味夠重,薯條都揸得非常之香口。飲品方面我哋一人叫咗一杯Prosecco同埋Kozel啤酒,Kozel啤酒係捷克啤酒,佢哋serve非常之大杯,而且麥味好重,朋友飲到好滿足。

西蘭花蘋果杏仁片沙律

雞肉卡邦尼意粉