2023-08-30
朋友介紹大角咀美食,專登搭小巴入黎,果然無介紹錯,值得留低我既筆跡😆 一入門口就見到幾座大酒櫃,格調秒up😎 避風塘炸雞軟骨 🐥$88估唔到西式餐廳都可以食到避風塘小食,仲要好出色👍🏻熱辣辣雞軟骨,口感酥脆,軟骨韌香,好有嚼勁🤫除左有辣椒等香料既味道,仲有濃烈既蒜香味,作為前菜好稱職,我仲唔小心食左條辣椒,辣到飲左 5分鐘水先冷靜到落黎,足料!🤣香煎鵝肝牛肝菌闊蛋麵 🍝$158鵝肝味道細膩濃郁,油份剛好,入口即化🤤牛肝菌汗超濃稠,勁掛汁,咸度恰到好處🤓闊蛋麵條彈牙,口感豐富,整體配搭非常好,份量都唔少,依個價錢有兩塊咁大既鵝肝真係收哂貨,去其他餐廳都只食到卡邦尼意粉,超抵食!🤩烤焗美式BBQ醬豬肋骨🐽$268上碟果下已經目瞪口呆左😦超大份,大過成隻手掌✋🏻下面仲有好多既薯條,標配茄汁,同埋入哂味既牛油栗米。黑毛豬肉質鮮嫩多汁,外皮仲有少少脆,味道醇厚,肥瘦均勻😽適量肥膏同入味瘦肉配搭剛剛好,切開睇就見到豬肋骨勁厚身☺️食落去係啖啖肉🥩BBQ 醬調味甜酸味夠突出,外加少少煙燻味道,非常開胃😋巨峰提子梳打 🍇$38正正常常,唔算好甜,消暑解渴,價錢合理。House Glass 🍷White
避風塘炸雞軟骨 🐥$88
香煎鵝肝牛肝菌闊蛋麵 🍝$158
烤焗美式BBQ醬豬肋骨🐽$268
巨峰提子梳打 🍇$38
正正常常,唔算好甜,消暑解渴,價錢合理。
House Glass 🍷White Wine Sauvignon Blanc
Sauvienon Blanc 係一種綠皮葡萄品種🍇係紐西蘭種植面積最廣既葡萄品種。味道醇香,有輕微既青草氣息,帶點熱帶水果既香氣,非常易入口😛
小總結,味道高質,環境優雅寧靜,價錢合宜,份量算多幾抵食💯仲有一樣,出餐好快!唔洗下下等運到,聽經理講得2個廚師好西利😂 餐廳仲有間大房可以客納到 16個人,不過就有 Minimum Charge 4k-6k,depends on 人數。大角咀真係好多好西等住我去發掘,下次再黎😎