2024-02-21
位於香港銅鑼灣皇冠假日酒店嘅餐廳CARVER有個Weekday Set Lunch Menu 好高質💁🏻♀️ 2 courses $238 / 3 courses $268 / 4 main courses $338 ,最大分別係第一嗰無甜品,而 4 courses係多一個熱前菜,即係會有冷熱前菜😎 客人可以自由選擇不同的配搭,適合不同的胃口,非常貼心叫咗3 Courses $268,有前菜、主菜同甜品🍮 前菜蟹籽沙律🥗蟹籽口感清脆,配合清甜青瓜絲非常開胃,不過我最有驚喜係主菜酪醬炸雞,主廚在製作過程中加入了大量的酪乳,融合左雞肉的嫩滑同酪醬的豐富口感,所以特別香口。佢嗰啤酒旋風薯角炸到金黃酥脆,好似朵花咁,好吸眼球👀並帶有啤酒的特殊風味,非常出色。甜品法式焦糖燉蛋都好食😛口感絲滑和焦糖味香濃用呢個價錢有呢個質素都幾唔錯👍🏻最緊要係呢度環境同服務都好好👍🏻門口仲有個精緻既雞尾酒吧,相信呢到既飲品都非常出色! 下次一定要試試
叫咗3 Courses $268,有前菜、主菜同甜品🍮