2019-04-28 280 views
嚟呢間餐廳食咗好幾次,貪佢環境暗暗地啱密密斟,食下西餐呀又可以食亞洲菜。呢度竟然有拉麵食,我朋友話想試吓,心諗喺西餐廳食乜鬼拉麵🍜,但都點咗碗黑蒜油叉燒豚骨拉麵,係出乎預料地好好食!黑蒜油夠香,麵嘅硬度偏硬但個人好喜歡嘅硬度,叉燒夠入味,成碗麵嘅溫度係好平均好溫暖,爭啲食晒我朋友碗麵。叉燒有兩塊當然唔夠喉,叫咗客照燒一口牛肉,份量都幾多下,同每口牛都大粒,扮晒野都要分兩啖食,慢慢細味。肉質夠腍無酥味,真的好怕有果啲味,會令食慾大減。另外見到一個菜式幾特別,唔係度度餐廳有得食,叫米意粉,即係米仔粉,佢配埋鮮蠔同龍蝦汁一齊煮,感覺好似食緊多汁版嘅海鮮risotto ,不過米仔粉係硬身少少,整體都係個新感覺。最後食埋個tiramisu 格格多士伴雪糕,呢個似係tiramisu嘅變奏板,以軟綿綿嘅多士代替手指餅,加埋朱古力粉、吉士醬,食落唔太甜,所以唔使擔心好肥。