2022-07-24
我好中意Lawry’s嘅圓形天花板,好似太空館咁樣,夜晚有啲柔和嘅藍色燈打上去,特別有氣氛🥰Lawry’s嘅weekday精選午市套餐HK$398就有三道菜,同埋咖啡/茶。以中環呢個地段,仲要咁嘅環境同食物質素,真係算好抵食🤩前菜可以揀佢哋出名嘅spinning bowl salad,望住侍應喺一大碗冰上面撈個沙律,裝沙律嘅碗一路旋轉🥗上菜嘅時候仲會比隻凍嘅叉你🍴沙律嘅味道啱啱好,連我呢個唔鍾意食菜嘅人都會食晒。餐廳主打prime rib🥩,由師傅推餐車喺正你面前切俾你,肉質嫩滑一啲都唔痴牙,配上薯蓉同埋Yorkshire pudding😋甜品我揀咗暖朱古力蛋糕🍫蛋糕口感濕潤暖暖地,唔會太甜,配上雪糕🍨,唔錯😛如果夜晚去,會不斷見到餐廳向食客送上迷你生日蛋糕同埋影即影即有,因為好多人會去Lawry’s慶祝特別節日。呢間餐廳真係好適合特別日子嚟慶祝🎉🎉🎉(最後一張圖唔係lunch set嘅一部份,係我上一次去食晚餐嘅時候另點嘅龍蝦湯🦞龍蝦味濃,值得一試😚)💰: HK$450 pp (Lunch)💝: 9/10
💰: HK$450 pp (Lunch)
💝: 9/10