1K
2009-03-05 373 views
和豬豬女友7點倒來到.行到街尾, 剛巧哥哥在擺檯, o岩晒啦, 一開檯就坐下了.店舖又掛了個牌, 原來此店又係蔡瀾經常光顧的餐廳之一, 問你怕未! 看完menu, 豬豬女友話想食大排檔野, 最後叫了:椒鹽鮮魷拼豆腐, 生炒骨, 蒜蓉炒白菜炒白菜先上, 味道一般, 菜都幾新鮮.炒得幾油, 預左.生炒骨方面, 40蚊黎講, 又真係太細碟了!可能係個翠華碟太大, 型式錯覺?味道都係一般, 豬肉略肥.椒鹽鮮魷拼豆腐等了幾耐, 飯都食晒才上.d鮮魷冇落咩粉才炸的; 食落感覺似係炒多過炸的, 唔太韌, 鮮味, 很好.豆腐切到好似筷子咁薄才炸的, 但又不太咸.反而, 碟底的油和椒鹽聚晒响度, 食到下面的豆腐就勁咸...d椒鹽分佈非常唔平均呢.服務方面, 人客太多, 阿姐又唔係成日行過黎, 要揾佢都要等.除此之外, ok 啦.2人食了100蚊, 幾經濟.但味道一般.見好多人都係食個例湯+個飯便算了, 個湯看落又倒幾正, 再來的話要一試呢.
和豬豬女友7點倒來到.
行到街尾, 剛巧哥哥在擺檯, o岩晒啦, 一開檯就坐下了.

看完menu, 豬豬女友話想食大排檔野, 最後叫了:
椒鹽鮮魷拼豆腐, 生炒骨, 蒜蓉炒白菜

炒白菜先上, 味道一般, 菜都幾新鮮.
炒得幾油, 預左.

生炒骨方面, 40蚊黎講, 又真係太細碟了!
可能係個翠華碟太大, 型式錯覺?

味道都係一般, 豬肉略肥.

椒鹽鮮魷拼豆腐等了幾耐, 飯都食晒才上.
豆腐切到好似筷子咁薄才炸的, 但又不太咸.
d椒鹽分佈非常唔平均呢.

除此之外, ok 啦.

2人食了100蚊, 幾經濟.
但味道一般.

蒜蓉炒白菜都不錯, 留意公雞飯碗!
生炒骨,得幾粒...
椒鹽鮮魷,d椒鹽分佈非常唔平均
椒鹽豆腐, 切到勁薄
$52 (Dinner)
椒鹽豆腐, 切到勁薄