2018-05-12
工作辛苦,其實連shopping 時間都無,咁就花費喺食上面喇,橫掂日日都要食飯,點解唔對自己好啲?近期周圍都開丼的店舖,但是有啲質素真係麻麻地,今日放工就來試一試衣間丼,其實佢喺一蘭條街,我自己覺得幾僻,唔係常行,上網search 見到,由好似好多就試下喇。入到去其實間嘢都細,有4張枱,不過佢放得都有啲距離,唔會話好迫咁,坐得耐啲都無話唔舒服。入到去menu已在枱面舖仔細細都有好多選擇,衣間唔止有丼食,仲有啲定食壽司刺身咁,話左食丼,叫左四菱海鮮丼,想食魚又想食海膽啱晒我,之後我同朋友繼續揀,我比喜之次BB❤️吸引住,喜之次平時食勁貴,而家原條上再加飯沙律前菜238,雖然係BB,都叫個鹽燒喜之次BB定食第一樣來到係四菱海鮮丼,四菱更係有四樣餸:三文魚,大大蝦、鯛、同海膽上桌滿滿的,已餵飽我嘅視覺,食落海膽,絕對無💩味,鮮甜,三文魚同鯛都有啲厚度,唔似之前食過一間要顯示佢刀功,蝦大隻有口感,飯都軟硬適中唔會太酸,好啱我口味。之後就到我期待嘅喜之次⋯BB❤️,原條上,擺盆漂亮,好似游緊水咁BB個身好多鹽,廢話,鹽燒麻,外面小小脆入面好嫩滑,BB好好餸飯,BB一啲都唔腥,可惜BB太少肉😞未夠喉
入到去menu已在枱面
兩個都係set 都有沙律 前菜同湯
最後,衣間白飯任裝,啱晒男士👍🏻