2022-05-16
Cafe 嘢食不嬲都麻麻,令我無咩信心,但係Kactus 令我喜出望外!咁嘅價錢食到有水準嘅食物係開心🥳😝🧇Blueberry Cream Cheese Croffle牛角包🥐+Waffle🧇=Croffle 食落比想像中酥脆,既保留Waffle嘅煙韌度亦不失牛角包鬆化感;加上藍莓醬、凍乾紅桑莓同cream cheese 襯托,令整體減卻膩滯感👍🏻🍰Traditional Tiramisu 材料混合度高,味道拿捏得啱啱好👏🏻蛋糕唔會過份濕潤,面頭咖啡粉亦無太甜太濃。整個蛋糕幼滑香軟,咖啡味無太突出,適合怕甜人士😋🍵Green Tea Latte不過不失~ 茶粉與奶融合度高,飲品尚算幼滑但茶味久奉,若茶味更濃就好啦😆🍫🥛Dark Chocolate Milk唔錯👏🏻 即使凍飲都感受到濃厚朱古力味,亦唔會有好假嘅甜味,甜度亦都適中,幾好飲👍🏻 *有格調但比想像中細,平日去都等左45分鐘,想像唔到假期點算🤣如果要等到個打卡位(office櫈+後面係posters)只可以靠運氣🥲
牛角包🥐+Waffle🧇=Croffle
🍰Traditional Tiramisu
材料混合度高,味道拿捏得啱啱好👏🏻
🍵Green Tea Latte
🍫🥛Dark Chocolate Milk