2018-06-24 67 views
無意中揾到呢間餐廳,平日晚飯時間人流不多,我用餐時只有四檯客,所以都坐得好舒服。食物質素令我喜出望外!每一道都係即叫即煮,所以要有心理準備係慢食,但慢工出細貨,我覺得絕對值得等!如果好肚餓都唔洗驚,佢先嚟會有餐前飽,圖中三款都好好食,又暖又有少少喊味,最鐘意黑色嗰款,比較特別同脆口。依家唔多餐廳有蟹餅食了,一見到呢到有,二話不說叫左,外面煎脆左,入面係一絲絲蟹肉,當餐前小食!另外都係蟹,軟殼蟹沙律如圖,成隻蟹撻喺沙律上面,好足料,隻蟹又唔會炸到油淋淋,沙律酸度配合蟹一齊食剛剛好。海膽意大利麵就普普通通,餐廳職員有温馨提示要趁熱食,否則個汁同海膽變得結身同好漏,熱食時都好食嘅,但主觀覺得唔夠餐前菜好食。見到蛋糕櫃好吸引,吃貨忍唔住又好想試,於是叫左Earl Grey 味同Apple Crumble Cheese Cake, 唔甜但有濃濃Earl Grey 味,另一件都好特別Apple Crumble 味但口感變左cheese cake, 仲要勁大件,超滿足嘅一餐!

!

超滿足嘅一餐!