2023-11-02 672 views
好!驚!喜!🤩朋友之前去過食,話好正,今次佢做訂位,我仲諗緊中菜啫,係咪正到要大家去到黃埔食。(利申:平時係懶鬼,放工後少過九龍食飯😛)點知啲嘢真係估佢唔到咁正!朋友好貼心咁預訂咗幾度菜,全部都好味,尤其鍾意佢嘅清蒸東星斑,蒸嘅時間啱啱好之餘,仲要佢將部份嘅魚包成魚餃,一啖一隻,好好食。而佢嘅東星班,係將啲魚肉全部起晒出嚟,食得好方便,連平時我唔多鍾意食酒樓魚嘅都食咗好多舊😂啲質素真係好過好多大酒樓!另外有個特別就係凍蟶子,平時都係蒸完就食,第一次食凍嘅,估唔到咁爽口,而且仲有鮮味。佢加咗少少花椒,提升咗唔少層次感👍🏻脆皮手撕雞都係不得了,啲皮真係脆到卡卡聲!前菜有個辣魷魚,好惹味,食唔停口😋 個響螺湯亦都好好飲,一人飲咗起碼兩碗,好正!總括嚟講所有菜都係好好食,服務亦都好好,而最重要就係食完都唔口渴,對味精好敏感嘅我嚟講就更加加分!呢間餐廳一定有下次👍🏻👍🏻👍🏻

2023-11-02
  • 川日凍蟶子