2021-08-02 938 views
呢度窗邊位可以眺望維港風景唔怕大風嘅朋友可訂室外座位而且係pet-friendly整體上食物幾好味,但偏中價價位:鹽燒豬腩仔 - 個皮燒得好脆,加埋芥醬食,都幾惹味如果肥啲會更好龍鳳配:彩虹鮮蝦餃及野雞鱘龍魚子燒賣👍🏻蝦餃夠彈牙,燒賣夠juicy 黑金雪山包-其實係叉燒包,外皮焗到有少少似心太軟個外皮咁,而且上枱時熱辣辣,幾香口👍🏻楜椒餅 - 口感鬆脆楜椒加焗香左嘅芝麻無得輸👍🏻素鵝 - 用素鵝包住紅蘿蔔絲、木耳絲同芹菜絲食落幾清新香草蜜豆玫瑰露叉燒 - 雖然唔係肥叉,但烹調技巧搭救,上面嘅蜜豆咬口煙韌,整道菜喊中帶甜,有少少日式fusion嘅感覺。只好傳統食法嘅人未必鍾意。灌湯餃 - 反而比較失色食左咁多嘢,其實已經好飽最後老公居然叫左個#豬油撈飯😳無諗過佢會咁好味佢用砵仔上,形成飯焦食嘅時候,要將所有嘢撈成一團令更有口感之餘每粒飯都被豬油包住但神奇地完全唔覺得油膩反而想一吃再吃結果話咁快就清曬🤣
呢度窗邊位可以眺望維港風景
唔怕大風嘅朋友可訂室外座位
而且係pet-friendly

整體上食物幾好味,但偏中價價位:

鹽燒豬腩仔 -
個皮燒得好脆,加埋芥醬食,都幾惹味
如果肥啲會更好

龍鳳配:彩虹鮮蝦餃及野雞鱘龍魚子燒賣👍🏻
蝦餃夠彈牙,燒賣夠juicy
龍鳳配

黑金雪山包

楜椒餅 - 口感鬆脆
楜椒加焗香左嘅芝麻無得輸👍🏻
楜椒餅

素鵝 - 用素鵝包住紅蘿蔔絲、木耳絲同芹菜絲
食落幾清新
素鵝

只好傳統食法嘅人未必鍾意。
香草蜜豆玫瑰露叉燒

灌湯餃 - 反而比較失色
灌湯餃

食左咁多嘢,其實已經好飽
最後老公居然叫左個#豬油撈飯😳
豬油撈飯

無諗過佢會咁好味
佢用砵仔上,形成飯焦
食嘅時候,要將所有嘢撈成一團
令更有口感之餘
每粒飯都被豬油包住