2013-09-17 1979 views
時代廣場食通天大翻身, 金滿庭由原本10樓喬遷至現在既13樓~ 人流比以前少左! 但相信戲院開埋之後應該會去返以前排晒長龍既景況!搬左之後都無黎過, 今日就同未食過金滿庭既同事黎依度食晚飯! 2人枱比其他大枱等得無咁耐, 15分鐘左右就到我地了   一坐低侍應就奉上menu同餐前小食! 餐前小食就次次都唔同, 有時係油爆蝦有時係豆腐~ 而今次就係蒜蓉拍青瓜~ 本身已經想叫蒜蓉拍青瓜做頭盤, 而家可以慳返! 青瓜夠晒凍, 加埋蒜蓉同辣油真係既開胃又惹味!友人想食醉雞, 所以叫左一碟做頭盤~ 黎到見到以為好細碟, 點知"撩"極都有! 份量唔少! 雖然顯然係冰鮮雞, d肉都算滑! 紹興酒味亦都夠濃! 因為太想食小籠包, 就算得兩個人都叫左一籠(共8粒)黎食下~ 本人覺得翡翠拉麵小籠包同金滿庭既小籠包水準都好接近! 皮簿但又唔會一夾就爛~ 但金滿庭小籠包裡面既湯汁就好似唔夠翡翠拉麵小籠包個度個d濃! 好在湯汁夠熱同個餡食落都好香, 豬肉一d都唔"un"~ 因為得兩個人所以食唔晒, 建議有4粒一籠方便少人時都可以叫黎食下 奶油津白係我既最愛!! 衣度真係整得好好食! 奶油夠多又夠香! 津白亦煮得

小食 - 蒜蓉拍青瓜
醉雞
一口小籠包
奶油津白
奶油津白係我既最愛!! 衣度真係整得好好食! 奶油夠多又夠香! 津白亦煮得夠軟身~ 超讚!!!
上海炒年糕配辣椒醬
上海炒年糕 - 每次黎親金滿庭必叫既一道菜~ 年糕好軟易咬, 豉油味唔會太搶~ 仲有d津白同豬肉條吊味~ 提一提大家, 食衣味上海炒年糕一定要點佢地d唔太辣既豆瓣酱! 香得黎又惹味, 食多幾舊都唔會濟!

喬遷後仍然保持一貫水準! 金滿庭確係個不錯的中價飯堂之選
2013-09-10
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$180 (Dinner)
小食 - 蒜蓉拍青瓜
一口小籠包