嗰日我哋去呢度行街,竟然俾我發現超市入面嘅都有呢間茶飲店嘅分店,梗係走去買茶飲。雖然係一個品牌專櫃,但很好專櫃旁邊有個裝修得靚靚嘅座位區,攞咗茶飲可以坐低慢慢飲。😄💚 研磨開心果燕麥奶茶 (HK$48). 綠色白色嘅杯邊,很有水墨畫feel~. 打開蓋子看見上面灑滿真日本開心果碎粒和厚厚一層綿滑的招牌綿芝奶蓋,鹹度適中👍🏼. 燕麥奶茶溝開心果醬,微甜少冰,口感奶滑,開心果味濃郁,仲令我有飽感😋🍋‍🟩 粒粒咸檸青桔 (HK$38). 嘩,睇得見杯底有超多金柚果肉粒粒,仲有咸青檸桔一個 (切開2半),令人不禁要攪拌攪拌😂. 微甜少冰的配搭四季春茶底,鹹鹹甜甜幾好味,仲可以生津解渴、解暑氣𠻹!

💚 研磨開心果燕麥奶茶 (HK$48)
. 綠色白色嘅杯邊,很有水墨畫feel~

研磨開心果燕麥奶茶

🍋‍🟩 粒粒咸檸青桔 (HK$38)

粒粒咸檸青桔

2024-07-27
TakeAway
$43 (Lunch)
粒粒咸檸青桔