2020-09-03
今年生日去咗Three on canton食Dinner buffet,可以用Whatsapp訂枱都算方便。由於疫情政策改咗堂食可以到9pm所以佢哋Dinner Buffet由6:30pm開始去到夜晚9點、要夠鐘先開始放人入去而食客比我想像中多!入場量體溫、之後坐低要填健康申報表仲有口罩信封算幾貼心。枱與枱之間亦空間十足、出面攞嘢食嘅位都唔擠擁幾舒服。⬇️首先食咗生蠔有兩種但好削好薄完全唔肥美、有龍蝦青口同埋螺亦有長腳蟹但第一次食咗龍蝦之後冇乜想再食嘅衝動。完全冇味一般般、凍海鮮係失望既,同埋一隻蝦都冇係比較少見。魚生嘅三文魚都OK亦都有雜錦魚生飯可以拎、壽司選擇亦都好一般。熱食比較豐富、有和牛好好食但係要耐心等候,威靈頓牛肉同唔知乜嘢炸和牛就麻麻。燉湯好飲但係第一次好飲之後第二次又變淡左、不過熱食算係豐富既而粉麵檔嗰位員工好有禮貌,冬陰功湯底同埋喇沙湯底都好食!佢哋有個位置有即沖茶啡柚子蜜、但係7pm先開始就有啲奇怪。菠菜忌廉湯有條毛話咗比侍應聽佢都有過嚟話廚房會跟進返算係咁、生日 Dessert 都幾好味其他甜品就一般般。七五折之後都要千一蚊兩個人、睇嚟呢排應該搵 Staycatio
⬇️
七五折之後都要千一蚊兩個人、睇嚟呢排應該搵 Staycation package 會開心過就咁去食buffet!環境係好嘅但最期待嘅凍海鮮真係麻麻 ⋯