喺屯門大嘅人都一定會食過呢一間屯門咖喱屋。咁以前呢,其實佢旁邊仲有一間佐敦咖喱屋嘅。傳聞仲好食過屯門咖喱屋,但後尾執咗之後,就淨返間屯門咖喱屋做獨市生意。雖然係獨市生意,但佢嘅價錢一啲都冇吊高嚟賣。咁多年黎,都係非常之實惠。平時一個午餐都係$48已經有交易,如果你係學生嘅話就更平,只係$40。以今時今日嘅物價黎講,真係非常之抵食。佢嘅味道如何呢?夠唔夠正宗呢?其實我都未真係去過印度食咖喱,所以都唔知道印度咖喱係咪真係咁。不過呢,我就去過香港嘅重慶大廈食。食完我覺得屯門咖哩屋仲好食過我喺重慶大廈食嗰間咖喱。咁所以呢,我相信味道黎講,佢都的確算唔錯。好食指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻抵食指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻回頭指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻咖喱牛(連餅,飯,雞湯,豆蓉,薯條,飲品)啲薄餅幾軟熟又熱辣辣,用嚟點curry勁好食。咖喱牛同其他咖喱比,個汁會相對濃味同辣少少,亦都更惹味。鐘意冇咁重口嘅朋友,suggest 叫咖哩雞或者魚,咁就會淡口啲啲。咖哩入面嘅薯仔炆到勁林,好好好食。至於薯條其實都係普通薯條,不過我記得佢以前係用好幼身嗰種french fries,宜家轉左用粗身啲嘅薯條,我覺得

好食指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
抵食指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
回頭指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

咖喱牛(連餅,飯,雞湯,豆蓉,薯條,飲品)

至於薯條其實都係普通薯條,不過我記得佢以前係用好幼身嗰種french fries,宜家轉左用粗身啲嘅薯條,我覺得更加好食。

至於嘢飲呢,我就叫咗凍檸茶走甜。係到比一個屯門人嘅小貼士大家啦!如果你叫凍檸茶唔走甜嘅話呢,佢係會用康師傅嗰種檸檬茶再加檸檬俾你,所以係超級甜同埋都唔好飲。如果你想飲印度拉茶個茶底整出嚟嘅檸檬茶嘅話呢,咁就記住叫凍檸茶走甜呀。不過當然啦,走完甜,杯嘢就係唔甜嘅,但係好香茶味!
2022-10-06
$56 (Lunch)