2023-03-18 780 views
今日就嚟到紅磡廣場新開「友義氣‧酸菜魚」係專門食烤魚既「烤魚專家」!嘩講到咁巴閉當然梗係要會一會你啦😌 🌶 #香辣烤魚海鱸魚 hkd $238有大辣、中辣、小辣 (上菜係中辣)海鱸魚厚度啱啱好,魚肉非常之嫰滑,入口sir都落喉嚨,冇牙婆婆都可以食得到。海鱸魚上嘅時候係半熟狀態,一路煮香辣味就一路慢慢浸入魚肉!下次要同男閨密食大辣先🌶 #嗜辣 嘅朋友仔必叫👍🏽海鱸魚份量都超級多,兩個人食啱啱好!配料有萵筍、京蔥、青椒、芹菜、金菇、銀芽;如果唔夠湯可叫職員再加,配白飯或再加生菜都very nice🌶#惹味虎皮椒尖椒 hkd$58豆豉蒜蓉炒,非常惹味,鑊氣十吹,而且尖椒夠辣🍺珍寶凍檸茶 - 必叫!2杯凍檸茶size😤唔會死甜,夠檸檬,紅茶底👍🏽🍺青檸梳打 - 用新鮮青檸擰汁,啱晒解辣解油膩Overall嚟講CP值爆燈!靜雞雞話俾大家聽呀~「友義氣」個好朋友「有鑊氣」就係飯堂,今次就係衝住烤魚嚟食~ 果然冇令我地失望!而且老闆娘仲講每一間分店都有唔同嘅特色,例如我最鍾意佢朋友嗰間嘅冰鎮咕嚕肉,佢哋銅鑼灣分店就有啦;如果鍾意食滷味同埋小炒嘅話就必定要是九龍灣分店等。老闆娘話午市套餐都有麻辣香鍋牛

香辣烤海鱸魚
🌶 #香辣烤魚海鱸魚 hkd $238
有大辣、中辣、小辣 (上菜係中辣)
海鱸魚份量都超級多,兩個人食啱啱好!
香辣烤海鱸魚/惹味尖椒

🌶#惹味虎皮椒尖椒 hkd$58
豆豉蒜蓉炒,非常惹味,鑊氣十吹,而且尖椒夠辣
珍寶檸檬茶/青檸梳打

🍺青檸梳打 - 用新鮮青檸擰汁,啱晒解辣解油膩

Overall嚟講CP值爆燈!靜雞雞話俾大家聽呀~「友義氣」個好朋友「有鑊氣」就係飯堂,今次就係衝住烤魚嚟食~ 果然冇令我地失望!而且老闆娘仲講每一間分店都有唔同嘅特色,例如我最鍾意佢朋友嗰間嘅冰鎮咕嚕肉,佢哋銅鑼灣分店就有啦;如果鍾意食滷味同埋小炒嘅話就必定要是九龍灣分店等。老闆娘話午市套餐都有麻辣香鍋牛肉食(但就冇烤魚有酸菜魚)真係值得一試!

⏰𝗣𝗹𝗲𝗮𝘀𝗲 𝘀𝘁𝗮𝘆 𝘁𝘂𝗻𝗲𝗱 ....聽日會介紹飯堂「有鑊氣」

如果大家中意俾個like支持下🤟🏽 𝗖𝗶𝗮𝗼~

🌶友義氣‧酸菜魚 (紅磡)
🌶紅磡馬頭圍道37-39號紅磡廣場地下18-19號舖
2023-03-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$178 (Dinner)
香辣烤海鱸魚
香辣烤海鱸魚/惹味尖椒