2024-02-14
過年要食好D!心血來潮好想食韓牛,就去左尖沙咀寶勒巷最正宗的韓珍,店名「韓珍」直譯的意思為“韓國真正的味道”,提供優質的韓國燒烤。於韓國有經營肉店,提供優質肉類,專營熟成牛肉。韓珍其中一大主打就是熟成牛肉,並擁有自家熟成牛肉工房。餐廳地方寬敞,空間感十足,坐得好舒服,晚市坐無虛席,餐牌選擇好多,花多眼亂,見到有韓牛二人套餐都好豐富,就揀黎試下!前菜釀冬菇伴柚子沙律,蔬菜加左柚子味道更清新,釀冬菇好爽滑接下來炸蛋疏乎釐,將蛋、香蔥、芝士融為一體,口感鬆軟綿密,散髮出陣陣嘅濃郁芳香。加埋蟹籽口感好豐富。開始燒肉時店員主動幫忙,仲介紹我地食雪花牛肉先,軟嫩、juicy,油脂分布均勻,而韓牛西冷牛扒更肉味香濃,又有彈性,最後燒調味特級牛肋條,因為醬汁有糖,留到最後燒冇咁黐底😃明太魚冷面,配料有青瓜同薯仔絲,感覺好清爽,中和返燒肉的油膩感👍🏻韓式泡菜解酒鍋,材料除咗有泡菜,仲有韭菜、白蘿蔔、牛肚、牛腸,味道唔算太辣最後食埋自家制手作雪糕就完滿,豆腐味好香濃,大家一要食!
前菜釀冬菇伴柚子沙律,蔬菜加左柚子味道更清新,釀冬菇好爽滑
最後食埋自家制手作雪糕就完滿,豆腐味好香濃,大家一要食!