唐記包點~相信好多人對呢個名都唔陌生.. 佢標榜 而且總有一間係附近.. 對於繁忙o既香港人黎講.. 不失為速食o既一個選擇如果有食開o既朋友可能都會發現原來間間分店d食物係唔同價錢的🤭 慳家的小妹當然係有平食平啦😂 (餐單同價錢僅供參考)雞扎 ($15)腐皮入面有大路野如雞肉,豬皮,芋頭等..但竟然有豬肚😯 蠻有驚喜.. 味道尚可.. 菜肉包 & 香菇雞包 ($5.5/ 個)幾岩小妹口味.. 熱辣辣而且涵分量偏多.. 唔會全部係麵粉.. 趕時間之選山竹牛肉($14)同一般酒樓質素分別不大.. 可以一戰 (小妹覺得加左喼汁味道馬上提升😬)鳳爪($14)個人覺得咸左少少少少啦.. 但若然你係重口味人士.. 可能就覺得正架燒賣($14)正常味道.. 沒什麼特別.. 豉椒排骨飯($22)小妹其實幾欣賞唐記蒸飯.. 1來份量剛剛好.. 2來性價比夠高.. 排骨雖然唔係話好高質.. 但都合格(唔會一陣雪藏味).. 餸同飯o既比例接近1:1 .. 真係要講句$22蚊仲想點呀自家豆漿($9)少少甜都唔錯架!埋單$100蚊都唔使.. 所以話嘆茶唔一定要去酒樓o既
唐記包點~

相信好多人對呢個名都唔陌生.. 佢標榜 [Made in Hong Kong] 而且總有一間係附近.. 對於繁忙o既香港人黎講.. 不失為速食o既一個選擇

雞扎 ($15)

菜肉包 & 香菇雞包 ($5.5/ 個)

山竹牛肉($14)

鳳爪($14)

燒賣($14)

正常味道.. 沒什麼特別..

豉椒排骨飯($22)

自家豆漿($9)

少少甜都唔錯架!

埋單$100蚊都唔使.. 所以話嘆茶唔一定要去酒樓o既