2019-08-05
最近差唔多次次都食飯食到鬧曬交..鬼叫呢度冇限時,食幾耐講幾耐都得咩...湯底選擇好多,當然要揀特別啲㗎啦,無經其他人同意下就揀咗杏汁白肺湯~因為聽阿媽講豬肺係好難洗所以決定出街先食。一嚟到成個鍋都係白雪雪,試咗一啖之後,唔...好似可以濃啲杏汁味,再厚身啲,不過算啦好難得先有得飲所以都接受。牛係必食,一致決定食手切安格斯肥牛,鮮紅色夠新鮮有牛味,輕輕淥一淥就已經好快熟,肉質夠嫩滑肥瘦均勻,真係要搶食先得~鮮制四寶丸好食!有牛丸豬肉丸蝦丸墨魚丸,我嘅至愛都係蝦丸,因為好爽口彈牙,而且自己屋企打邊爐一定唔會有~皇帝菜一碟唔算好多不過$55質素係條條菜都好新鮮!Anyway,成餐飯最唔滿意就係停止唔到朋友叫雞子嘅慾望...可能佢睇咗OpenRice見到啲雞子粉紅色脹卜卜大大粒就好想食.....我一粒都無食過...好彩啲微絲血管唔係好明顯姐..如果唔係成餐飯唔洗食...呢度仲有象拔蚌、龍蝦刺身,不過真係太貴食唔起,有機會要叫多啲人一齊食先得!因為見到隔離枱嗰啲真係好新鮮、好特別!