2024-06-20
公司附近新開咗間生煎包專門店,約咗同事一齊Lunch Time去嚐鮮。店鋪唔算好大間,大約6,7張枱,不過不會坐得好迫。午飯時間唔算長,諗食咩都好嘥時間,好彩佢有份餐牌係人氣熱賣皇牌套餐,就啱晒我哋啦,分別有幾款唔同食品配生煎包,上海排骨菜飯/麻醬手撕雞絲粉皮/小雲吞/麻你雞絲酸辣湯。鋪頭全部採用QR Code 自助落單,好方便。我哋分別揀咗下面兩個皇牌套餐,全部套餐都可以免費配豆漿一杯,或者加錢飲汽水都可以。招牌上海排骨菜飯 + 生煎包1隻菜飯够咸香,食飯裏面的菜粒好新鮮爽脆,成件事好夾,生煎包真係一面金黃酥脆,一面鋪上蔥花及芝麻,呅落一口爆汁,濃香鮮美。鮮雞湯小雲吞 12粒 + 生煎包2隻鮮雞湯好清甜,唔油膩,鮮肉小雲吞,包皮薄小巧,一啖一隻啱啱好。生煎包同上:一面金黃酥脆,一面鋪上蔥花及芝麻,呅落一口爆汁,濃香鮮美。生煎包真係好出色,粒粒爆汁,底部又煎到好酥脆,令人回味。
鋪頭全部採用QR Code 自助落單,好方便。
招牌上海排骨菜飯 + 生煎包1隻
鮮雞湯小雲吞 12粒 + 生煎包2隻
鮮雞湯好清甜,唔油膩,鮮肉小雲吞,包
生煎包真係好出色,粒粒爆汁,底部又煎到好酥脆,令人回味。