2023-08-05
🍽 禮 📍 九龍城打鼓嶺道79號地舖✨上次同屋企人食喺九龍城食泰國野,途經附近一間日本居酒屋🏮 就算係途徑都忍唔住望多兩望,裝修好別緻,門口一排嘅貓貓好Eye Catching 👀👀 🍽 前菜 $10凍食牛肉粒,酸酸地好開胃。牛肉食落去一啲都唔韌,出奇地好食嘅前菜。🍽 漬物三點 $88有蒜頭,牛蒡,醃蘿蔔。比前菜酸少少,送酒一流🍻!🍽 唐揚炸雞 $78食過最特別嘅炸雞,用嘅肉係雞髀最尾嘅位,好特別。另外炸雞上菜嘅時候又熱又脆,令我回憶中學時期食台式雞扒嘅感覺🥹。🍽 日本吉列生蠔 $68炸完都仲大大粒,一碟有4粒,超抵食!超級新鮮!點埋芥末他他醬,勁正!🍽 青森青提豚肉卷 $48呢個係日本嘅珍珠提子,燒完出嚟都好大粒,食落好甜,好夾豚肉卷一齊食,超有創意嘅菜式!🍽 富士蘋果煙肉卷 $48個蘋果食落超爽口同埋好甜,中和到煙肉嘅油分,所以食落去一啲都唔油膩。🍽 京蔥雞肉卷 $48我平時都係食片皮鴨先會食平京蔥,估唔到拎嚟做串燒都咁好食!🍽 雞心 $32外觀非常誘人,烤得金黃色澤均勻,每一嚿雞心都看起來非常美味。當我咬下第一口時候,我即刻感受到了它的鮮嫩和多汁🤣。雞心的肉質非常優秀,口感十分細
📍 九龍城打鼓嶺道79號地舖
🍽 前菜 $10
🍽 漬物三點 $88
有蒜頭,牛蒡,醃蘿蔔。比前菜酸少少,送酒一流🍻!
🍽 唐揚炸雞 $78
🍽 日本吉列生蠔 $68
🍽 青森青提豚肉卷 $48
🍽 富士蘋果煙肉卷 $48
🍽 京蔥雞肉卷 $48
我平時都係食片皮鴨先會食平京蔥,估唔到拎嚟做串燒都咁好食!
🍽 雞心 $32
外觀非常誘人,烤得金黃色澤均勻,每一嚿雞心都看起來非常美味。當我咬下第一口時候,我即刻感受到了它的鮮嫩和多汁🤣。雞心的肉質非常優秀,口感十分細膩柔軟。
🍽 雞軟骨 $38
燒得啱啱好,雞肉唔會太乾身,送酒好好食!
🍽 極上刺身三品 $238
有大大粒嘅帶子,大大嚿嘅三文魚,同埋厚切拖羅!食到喺日本嘅鮮味,所以係值呢個價😋
———————————————
評分: (5⭐️最高)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
打卡:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
再訪:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
#chillyummi_九龍城 #foodiehk #Eeeeeats #FoodPhotography #Delish #foodiegram #foodielife #igfoodie #hkfoodies