2024-01-17 71 views
啱晒!今次我嚟到呢間酒樓試吓佢哋嘅招牌點心,第一口咬落去嘅蝦餃,皮兒薄透光,撲鼻嘅鮮味真係正!🦐 蒸得啱啱好,蝦仔彈牙得嚟鮮甜,咪講咗,咬落真係爽口!又點咗個燒賣,肉味濃郁,好似响口中嘅肉汁都密密地點綴埋嚟,滿足呀!😋我仲試咗佢哋嘅墨魚丸,微微一嚼,啲汁水淋漓,好似整個海洋嘅鮮味都喺我舌尖躍動咁。真心話你知,呢啲小食,品味到師傅嘅精心製作,新鮮同用心嘅滋味,食到心頭暖!噉講咗一大輪,唔可以唔提落去佢哋嘅鳳爪和牛柏葉。鳳爪酥爽,啖啖肉,湯汁滲透埋筋節到,搶鏡!牛柏葉滑嫩又入味,食落去痴口唔放、卜卜脆,亂好食。最後,甜品嘅蛋撻充滿酥香,蛋香余韻繚繞,真係打得住好多腳嘅!🥧總括嚟講,今次飲茶體驗,真係讓我加晒分!港式風味,濃厚又地道,食得出廚房嘅功夫。無論係同三五知己,抑或係帶家人,都係一個好選擇。食得舒心,食得開心,下次還會再嚟,值得推薦喎!👍