2022-06-04 270 views
一入餐廳就好鍾意🖤🖤60年代意大利🇮🇹歌劇院設計好復古又好華麗🥹餐碟都有配搭好 極濃厚的歐洲風情. LUNCH TIME 嘅 MENU 款式選擇不多朋友約定我晚市要再吃一頓咁靚嘅環境我又唔驅嘅😽.叫左兩個3 COURSES價錢分別是 $318 同 $268先講下$318CARPACCIO CON GIARDINIERA (+18)生牛肉片配Ricotta芝士同火箭菜生牛肉外層微微烤過 肉質超滑配埋火箭菜少少苦味 清新返啲唔係單純得肉味但我個人望到咁紅嘅肉始終有啲勉強所以都係淺嚐了一少片就完CALAMARATA ALLO SCOGLIO海鮮戒指意大利麵呢個好惹味 辣辣地 我鍾意❤️SORBET當日嘅味道係青瓜青檸幾fresh❗️青瓜味好出我自己就唔係好覺到青檸不過我覺得太似刨冰 啲冰唔夠幼細個底有啲crumble嘅野襯住但我覺得有啲阻住😆影響左個清新感..$268BURRATA CLASSICA (+28)“Burrata是一種意大利牛奶乳酪,由莫扎瑞拉起司和奶油製成。外殼是固體莫扎瑞拉起司,而內部則含有絲翠奇亞乳酪和奶油。” - wiki本身覺得佢啲芝士味都太不濃⋯但原來入面係乳酪和奶油即
一入餐廳就好鍾意🖤🖤

我自己就唔係好覺到青檸
不過我覺得太似刨冰 啲冰唔夠幼細
個底有啲crumble嘅野襯住
但我覺得有啲阻住😆影響左個清新感

BURRATA CLASSICA (+28)
本身覺得佢啲芝士味都太不濃⋯
但原來入面係乳酪和奶油
即刻明晒😯 咁真係好乳酪味
而且幾有口感 同埋蕃茄好甜☺️

MAFALDINE ALLA BOLOGNESE
Waiter哥哥好好 (難得有個講廣東話🤣)介紹晒成份menu
佢話肉醬意粉都係比較多人選擇
一於試下咩料
波浪闊麵嘅口感好好 好彈牙嘅麵質
係我鍾意嘅質感❣️
對於個肉醬冇乜太特別嘅評價
但係係好食嘅(´・ω・`)
反而Waiter會上碟之後再幫忙磨啲Pattyiano reggiano碎 仲會落到你夠為止
呢個芝士碎好香濃 一路伴隨住肉醬嘅味道相映成趣😌

PISTACHIO PANNA COTTA
其實甜品得兩款
所以叫嘅時候都冇太認真睇係咩黎
食到最尾才驚覺原來係開心果味嘅奶凍(?)🤣 面頭有一小球Raspberry Icecrem(我覺得更似sherbet)酸酸地好開心🥳但個人覺得同個開心果味又唔係話好夾(´・ω・`)
2022-05-26
$300 (Lunch)