2023-04-11
趁著復活節長假期, 同老公四處行下, 睇下傢俬廚具為新屋作出準備,行攰左就去拍拖時常去既餐廳食, 回味一下。自助點餐方便又快捷我地叫左大碗麵、鹵水雞翼、腐乳通菜、斑蘭咖央多士、抹茶紅豆冰, 埋單200蚊有找。大碗麵 $72 幼麵加底加9蚊,happy share齊齊食,一碗有齊車仔麵必食既餸,豬腸、魚蛋、蘿蔔、豬紅、豬皮、雞翼、雞翼尖、魷魚、紅腸、菜,食落湯底依然不變,超滿足。當中最愛魚蛋帶濃郁陳皮回甘味,口感彈牙;豬紅不會一夾就散,口感順滑。鹵水雞翼 $28雞翼控!無雞翼不歡, 即使大碗麵有雞翼, 我地都另外叫一客。雞翼鹵得入味,食落皮爽肉嫩。腐乳通菜 $28通菜份量足,食落惹味又爽口斑蘭咖央多士 $18濃香幼滑既咖央醬,越食越想食,份量再大d都食得到。抹茶紅豆冰 一杯跟麵加$15 ;一杯散叫$28。我地兩個都被店內海報吸引左,抹茶同紅豆好夾,超邪惡。
行攰左就去拍拖時常去既餐廳食, 回味一下。 自助點餐方便又快捷 我地叫左大碗麵、鹵水雞翼、腐乳通菜、斑蘭咖央多士、抹茶紅豆冰, 埋單200蚊有找。 大碗麵 $72
豬腸、魚蛋、蘿蔔、豬紅、豬皮、雞翼、雞翼尖、魷魚、紅腸、菜,食落湯底依然不變,超滿足。 當中最愛魚蛋帶濃郁陳皮回甘味,口感彈牙; 豬紅不會一夾就散,口感順滑。 鹵水雞翼 $28
雞翼控!無雞翼不歡, 即使大碗麵有雞翼, 我地都另外叫一客。雞翼鹵得入味,食落皮爽肉嫩。 腐乳通菜 $28
通菜份量足,食落惹味又爽口 斑蘭咖央多士 $18
濃香幼滑既咖央醬,越食越想食,份量再大d都食得到。 抹茶紅豆冰
一杯跟麵加$15 ;一杯散叫$28。
我地兩個都被店內海報吸引左,抹茶同紅豆好夾,超邪惡。