2021-05-12 1832 views
約了沙田友晚飯, 方便之選去咗近大圍站的 『漁品酸菜魚火鍋放題』。 未能準時放工去到都八點, 雖然刺身火鍋放題好出名, 商量後還是單點 反正我們食量都是一般~餐廳地方都算闊落, 冷氣充足唔會有好侷促嘅感覺。自行加熱用滾水再洗多次杯碟, 夠曬安心!原條魚王烤魚(鱸魚,酸菜湯底)$288喜歡吃魚的我們當然點送選烤魚, 問過店員唔會太辣。專用電鍋爐, 一大盤的分量非常注目。 放滿各種 辣椒,配料,香料~ 鱸魚目測足有兩斤的分量。😍 鱸魚略經炸過 , 魚皮餃實淨冇咁易散, 唔影響肉質都幾嫩滑, 兩個人吃份量係啱啱好。個湯底帶有魚香, 味道豐富, 唔會太酸太辣, 好開胃, 令每一款配料都好入味。配料有蜂巢豆腐, 萵筍,馬鈴薯, 芽菜, 蓮藕木耳。。 啱食嘅先再個別點選。 酸菜仲好夠酸味。KO 咗條鱸魚和配料之後, 興之所至加咗個韓國麵😍 配合酸菜魚湯底又幾特別, 煙煙靭靭, 比烏冬或米線更有風味。安格斯牛板腱$80肉質軟嫩,入囗甘香有肉味, 配酸菜魚湯底韓國麵非常滋味~飲品選擇很多, 單點都係$6一罐/盒, 非常划算👍👍, 夠曬盡興。吃到飽飽甜品也是不能缺少。經常都在放題店看見的香港品牌雪糕。每

餐廳地方都算闊落, 冷氣充足唔會有好侷促嘅感覺。

自行加熱用滾水再洗多次杯碟, 夠曬安心!

原條魚王烤魚(鱸魚,酸菜湯底)$288
喜歡吃魚的我們當然點送選烤魚, 問過店員唔會太辣。

安格斯牛板腱

安格斯牛板腱$80
肉質軟嫩,入囗甘香有肉味, 配酸菜魚湯底韓國麵非常滋味~

吃到飽飽甜品也是不能缺少。
經常都在放題店看見的香港品牌雪糕。
每次都吃沖繩海鹽囗味, 未至於咸,只係中和返雪糕的甜味, 相當滋味!

餐廳正做推廣平日竟沒有服務費, 實在非常抵食!
安格斯牛板腱