2021-08-04 30 views
集高貴,舒適和美味於面試身既川粵時光菜館,到訪後對佢既幾款菜式念念不忘同場見到好多名人同好多枱客慶生前菜招牌麻辣小龍蝦餐廳安排先上呢個食物 ,有獨立包裝既即棄手套十分衛生同食得更滋味。呢個麻辣係好香口,屬濕濕既辣味,更帶出小龍蝦既鮮味酸辣拌魚皮係厚厚既魚皮,好q彈既感覺。酸辣十分刺激,加左好多香料,唔係用現成辣椒醬,唔會好咸。食完仲想食。千層大刀耳片呢個唔算好辣,難得一見既特色菜。很爽口開胃酸菜鱸魚朋友勁鍾意,魚片好薄好爽,加左十幾種配料,有豬紅,芽菜,蓮藕等香鍋肥腸肥腸同一般港式唔同,十分脆皮,有好多辣椒但慢慢食同飲下飲品係溫和好味既。燴炒窩巨很爽口,同我最愛既炒土豆絲有得揮。飲品:蜂蜜檸檬柚子蜜幻彩荔枝養生花茶飲品好靚好有特色最後有冰粉好靚好似一粒粒冰咁,解辣解口氣

同場見到好多名人同好多枱客慶生

前菜

招牌麻辣小龍蝦

酸辣拌魚皮

千層大刀耳片

呢個唔算好辣,難得一見既特色菜。很爽口開胃

酸菜鱸魚

香鍋肥腸

燴炒窩巨

很爽口,同我最愛既炒土豆絲有得揮。

飲品:

蜂蜜檸檬柚子蜜

幻彩荔枝養生花茶

飲品好靚好有特色

最後有冰粉好靚好似一粒粒冰咁,解辣解口氣