2021-06-12
今天跟同事想食好西,看到附近有間法國餐廳,便決定對自己好啲,好好食一餐。一入到去,成個環境好高級,餐廳一閂埋對門竟然即刻與世隔絕,令我大開眼界!前菜我選了葡萄鵝肝,食了一啖,即刻覺得應該要慢慢享受,一個鐘頭嘅lunch time絕對唔夠!葡萄有清新感覺,鵝肝有濃濃的鵝肝味,齒頰留香!南瓜湯質感creamy,飲得出南瓜的香甜味,配上鬆脆的多士,很有滿足感!主菜我點了豬鞍配蘋果蓉,豬鞍熟成程度剛剛好,肉質嫩滑,配上蘋果蓉令人開胃,蘋果片充滿焦糖香。最後因為趕時間離開,遺憾未能食到甜品,決定會再來,食一次完完整整的一餐法國菜,與愛人一齊好好享受😎不得不提那位靚仔侍應,雖然全場只有他一人service,而且我們要求多多,但他仍有耐性及超有禮貌對待每一位客人,亦想盡辦法滿足我們的要求,對他的服務態度高度表揚👍