2019-01-03
今日朋友生日帶佢去食好嘢!同佢去已經有幾十年歷史已有新裝修嘅日本料理!其實這間店舖我已經幫襯左好多年,因為之前在附近工作嘅關係現物色到呢間傳統又正嘅日本料理!因為出邊太多選擇,但係要食正嘢梗係去食呢間!他們剛剛全新裝修半年左右搬左過隔離少少的舖位!新裝修當然特別舒服過人啦!一如以往,首先每一台都想來一個前菜!他們的前菜醬汁係師傅親自調製,出邊的確真係食唔到!更新鮮蔬菜10分夾螢光魷魚:師傅介紹今日新鮮運到,梗係唔好錯過啦!鮮味十足!赤背刺身,吞拿魚刺身, 池魚刺身:都係師傅推介,其實我都係最鍾意食師傅推介,因為師傅好專業一定介紹啲最新鮮嘅食材俾我哋!每天肉都很厚,非常新鮮鮮甜,特別係池魚,正!再叫多一份廚師發板的壽司一人分!裏面有四件壽司!當然件件都係食魚是配搭過,又味道淺開始食到味道濃,更能食到佢哋跟新鮮嘅真正味道燒牛舌,燒鱔:除咗刺身佢哋仲有串燒,即叫即燒,會等得耐一點,但係都絕對值得!肉厚!特別係魚,焼出來勁香,還帶一點魚油!這裏好多不同嘅選擇由廚師推介,同出邊食廚師發板整個套餐有分別,因為呢度仲可以自己揀想食刺身定係壽司等等類別!可以揀選自己想食乜嘢!
螢光魷魚:師傅介紹今日新鮮運到,梗係唔好錯過啦!鮮味十足!