2017-10-28 2533 views
今晚外家食飯, 揀左係九龍灣的大榮華吃圍村菜. 雖然幾年冇來呢間榮華完全無變, 依然係舊式的中菜館的裝修, 感覺份外親切. 面88蚊一個小菜亦絕對貼地.咁耐冇黎大榮華梗係叫返一定要叫嘅必食小菜啦, 鵝腸, 圍村雞, 牛肉現保持着高水準, 今次的意外發現就係炸軟殼蟹, 個軟殼蟹是即炸的而粉又不會太多所食落口比較不會太膩, 值得推介主食當然走唔甩係招牌豬油撈飯啦, 雖然去之前自己講過想食得健康啲你唔會食太多但係一食落口真係停唔到, 最後有食咗兩碗, 到而家個口仲有啲豬油香仲味, 真係回味無窮,要去多兩次gym都抵返晒 買單$1000唔使真係好抵食, 絕對會再返嚟!!

買單$1000唔使真係好抵食, 絕對會再返嚟!!