老馮茶居 (大棠路)

Old Fung Tea House (Tai Tong Road)
✨懷舊裝修+懷緬舊時代香港嘅氛圍,絕對有去咗舊香港嘅感覺💡🦑咖喱魷魚($32)未食已經聞到好濃烈嘅咖喱香味✨一啖放落口,魷魚保持左鮮嫩嘅口感,唔會太靭難咬!每一啖都充滿濃郁嘅咖喱汁,唔係好流質嘅咖喱汁,而係偏向杰身👅魷魚未算最正,重點係鋪喺底嘅豆卜✨完完全全索哂咖喱汁,一口食落去爆哂汁🤤🦐老馮鮮蝦餃 ($33)蝦餃算係點心中嘅經典🤤每粒蝦餃都帶有鮮甜嘅蝦味!而且蝦餃皮好有咬口~唔會太厚皮✨不過都唔算好大粒,好在蝦肉夠新鮮🙌🥕XO醬蘿蔔糕 ($28)超鍾意食XO醬嘅我一坐低就決定要叫🤤有驚喜嘅係-佢真係煎到每一粒都係外面脆卜卜,入面又夠軟糯✨每一粒都有濃烈嘅XO醬!每一啖都有瑤柱嘅香味👅好好食!🦐鮮蝦腐皮卷 ($28)平時食開嘅腐皮卷外面脆得黎比較硬身,但呢到個皮除咗炸到金黃酥脆,仲係好薄好薄,一咬落去就會碎晒好好食😋而且蝦肉都好大嚿!點埋喼汁~每一啖都好滿足❤️✨蜜汁叉燒腸 ($25)不過不失🙈腸粉皮夠薄身,而且都算足料!不過如果叉燒再入未味啲會再加分💯
✨懷舊裝修+懷緬舊時代香港嘅氛圍,絕對有去咗舊香港嘅感覺💡

🦑咖喱魷魚($32)

🦐老馮鮮蝦餃 ($33)

🥕XO醬蘿蔔糕 ($28)

🦐鮮蝦腐皮卷 ($28)

✨蜜汁叉燒腸 ($25)
2024-01-07
$100 (Lunch)
  • 豉汁蒸鳳爪
  • 咖喱蒸魷魚