2021-12-01 374 views
對上一次去和氣食堂係喺沙田區今日去咗屯門寶怡花園果度探朋友,先知道原來呢邊係有分店上次食過沙田嗰間都覺得好好味今日就試埋屯門區新開呢間,果然冇令我失望環境舒適,枱同枱之間嘅距離都非常充足,所以坐得好舒服食材又新鮮係一間日式餐廳見到餐牌上面真係有好多唔同種類嘅選擇尤其是係蝦嘅種類有好多叫咗個雜錦刺身定食刺身非常新鮮每一件都夠晒凍又夠鮮甜帶子非常厚而且蝦又好爽口仲要非常大隻真係冇諗過一間小店能夠做到咁出色日式蒸蛋👏剛剛蒸起非常熱辣雞蛋蒸到非常滑而且水蛋嘅湯底仲夠晒味道,入面有冬菇作配菜🤤青蘋果梳打,加$9就有得飲好香嘅青蘋果味又夠凍飲落非常舒服又唔會太甜檸檬藍金梳打$45, 完全冇諗過喺餐廳都可以飲到呢個飲品真係喜出望外,檸檬有好清香嘅味道,甜甜酸酸我好鍾意飲明太子醬蝦天婦羅🍤天婦羅炸都非常乾身外脆內軟蝦嘅size雖然唔係太大隻但係非常爽口鮮甜外皮炸到剛剛好,炸皮又唔會太厚,上面仲有明太子醬,令到天婦羅嘅味道更加突出黑豚肩燒丼附泡菜,攬位完全唔油膩入口又非常香口仲要用一百度高溫去燒,我第一次食咁好食嘅黑豚腩燒,係必食嘅木魚湯烏冬湯底非常清甜上面有少許粟米同木耳絲仲有一片魚蛋少許蔥花好健康嘅
對上一次去和氣食堂係喺沙田區
今日去咗屯門寶怡花園果度探朋友,
先知道原來呢邊係有分店
上次食過沙田嗰間都覺得好好味
今日就試埋屯門區新開呢間,
果然冇令我失望
環境舒適,
枱同枱之間嘅距離都非常充足,
所以坐得好舒服

而且蝦又好爽口
仲要非常大隻
真係冇諗過一間小店能夠做到咁出色

日式蒸蛋👏剛剛蒸起非常熱辣
雞蛋蒸到非常滑而且水蛋嘅湯底仲夠晒味道,入面有冬菇作配菜🤤
青蘋果梳打,加$9就有得飲
好香嘅青蘋果味
又夠凍
飲落非常舒服
又唔會太甜
檸檬藍金梳打$45, 完全冇諗過喺餐廳都可以飲到呢個飲品
真係喜出望外,檸檬有好清香嘅味道,甜甜酸酸我好鍾意飲

明太子醬蝦天婦羅🍤天婦羅炸都非常乾身

湯底非常清甜
上面有少許粟米同木耳絲
仲有一片魚蛋
少許蔥花
好健康嘅選擇,烏冬嘅粗幼剛剛好

楊物炸雞,因為跟餐,所以只有兩件雞肉,非常嫩滑,入面完全唔乾身
好Juice
外面又非常脆,食到停唔到口
  • 黑豚肩燒丼附泡菜