2017-02-19
老實講,兩個人加埋其實都過曬半百😳 雖然“我的回憶不是我的“, 但呢個週末決定返香港科技大學, 陪佢想當年😄😄 為咗扮得似學生,我哋兩個都著曬hoodie人字拖揹曬背囊帶曬書咁, 真•專業演員 😊 雖然我唔係喺度讀書, 但係我就成日行山黎科技大學,所以其實我好熟路㗎!點知原來有人真係太耐冇嚟啦搭錯曬車最尾兩個幾鐘先入到嚟...=.=hahhaaa 好都係返正題!我超愛蛋製品!雖然呢度嘅蛋撻未至於係全港最好食,但係以三蚊一個嘅價錢,有手掌心咁大,酥皮除左夠鬆香亦都夠滑, 唔會太甜,都已經冇得輸!!提醒大家如果想食出爐蛋撻, 就要朝頭早九點鐘或者下午三點鐘嚟. 根據我嘅經驗, 出爐蛋撻多數喺三個字至半個鐘之內就會買曬, 所以記住準時嚟呀 另外我哋兩個人再叫咗一碟星洲炒米 ,叉燒油雞飯,同埋奶醬脆豬仔包 另配兩杯熱奶茶。 呢個超級豐富嘅tea, 講你都唔信 80蚊仲有找!星洲米粉炒得夠惹味,欣賞佢用銀絲米粉炒 。炒得夠乾身, 好食,不過冇乜配菜, 如果多啲料就perfect! 奶醬脆豬仔, 外面脆入面亦都鬆軟, 好夠多花生醬同煉奶,仲要係用有粒粒花生嘅,好好食! 推介推介😍😍 叉燒油雞飯
叉燒油雞飯同奶茶就不過不失啦!
overall 性價比奇高!!大學嘛<3