2009-04-02 14 views
上月到巴黎旅行,吃過JPH的朱古力蛋糕、紅茶朱古力及朱古力macaron一直念念不忘~! 當時只知道東京有分店, 想不到原來他早已登陸香港~!! 銅鑼灣分店沒有蛋糕, 也沒有Earl Grey Tea朱古力.. 朱古力的款式比巴黎店少, 但macaron就有齊所有味道, 還加一款special~!不知是否心理作用.. 朱古力似乎沒有巴黎的香濃, 而且遍甜.. 雖然如此, 依然是入口即溶的溫柔軟滑感覺~至於maracon呢, 我只喜歡朱古力味, 其他味道都覺得太甜 滿口濃濃的朱古力, 真係唔捨得吞呀~! !不過呢, 外層就不及巴黎的鬆脆~ (應該話係唔脆.. )一顆朱古力要HK$15-20, 好貴呢.. (巴黎店是用重量計算, 好像較便宜~)要回憶巴黎的味道, 還是要一個朱古力maracon (HK$15) 比較化算~

滿口濃濃的朱古力, 真係唔捨得吞呀~! !
不過呢, 外層就不及巴黎的鬆脆~ (應該話係唔脆.. )

Type of Meal
Other