2018-10-12
回本放題😋尋日同朋友2個人去放縱一餐,食放題,簡左呢間一樂。第一次食,又幾有驚喜喎。首先,要贊一贊佢個環境。地方闊落,坐得舒舒服服。枱與枱之間的距離亦比較遠,起碼傾計都唔怕俾人聽到。跟住,梗係要講下佢啲食物啦。呢度啲生蠔好大隻、好肥美,估唔到放題都有呢啲咁好質素嘅生蠔食。啪返10隻8隻都回本啦。而我亦都好鍾意食佢嘅壽司,尤其是火炙左口魚壽司,塊左口魚勁肥美, encore左幾次。不過好在啲壽司飯細細舊,食多幾舊都唔怕。至於食放題我一定會必點串燒,呢度啲串燒冇令我失望。牛舌同埋波浪肥牛卷超級好食,我每樣都食咗成五、六串。啲燒牛舌唔會太淋或太韌,口感十分好。至於食波浪肥牛卷,比起薄薄嘅一片肥牛,捲埋一齊食,有口感好多,而且亦唔會燒到好柴,仍然好有肉汁。其他熟食都唔錯,例如牛筋腩鍋,啲牛筋好Q彈淋滑,仲有貴價野冬菇花膠,都值得一試。至於飲品方面,我要讚下佢嘅鮮榨橙汁,原隻橙榨出嚟,又健康又好味。仲有,榴槤控必定要試呢個炸榴槤。呢個口感十分豐富,外面層炸衣脆卜卜,中間層糯米糍煙煙韌韌,入面仲有流心榴槤餡。個榴槤餡非常之香濃,榴槤味勁重,正呀!食到十分飽,但係都要食埋呢個Häagen-Dazs朱
食到十分飽,但係都要食埋呢個Häagen-Dazs朱古力雪糕。
超級滿足的一餐。而且service好好,食咗兩個幾鐘,啲職員同我地換左幾次碟👍🏻👍🏻👍🏻值得再試既放題😋