2023-10-05
恆河咖喱屋再度回歸筲箕灣,而且係電車總站旁,好方便,遊完電車河順便食下。眼見都多街坊食,雖然餐牌有中文,但入面員工都係講英文多。簡單叫左個晚餐C 咖喱牛腩,佢個餐會有送烤餅/酥餅/飯,我地要有牛油香味既酥餅,仲有小食(印度脆餅、咖哩角同雞件)送。餐湯係南瓜湯,唔算係濃湯但帶有d黑椒味。野飲我地加左$20想試MANGO LASSI,呢度係mango lassi 係用新鮮芒果同乳酪打製而成,感覺thick D,幾有口感又解辣。我地其實唔算食得辣,所以叫左少辣,好惹味,牛腩亦夠腍,個汁都係比較厚身,沾烤餅食一流! 不知不覺全部汁都近乎點晒。酥餅係比烤餅脆,但兩隻都好味,我自己就鍾意原味烤餅多。另外叫左牛油咖哩雞,個汁係冇牛腩個個咁厚,有香滑感,有少少牛油味同蕃茄味,再加有D香料味,唔辣但又有香濃味道。呢個冇跟餐所以另加左一份plain Naanz,亦非常好味。雞係滑又已經切成一粒粒,方便夾份餅內食。餐廳唔算好大,但都坐得舒適,好少食印度菜但都幾岩好味有風味,鍾意食咖哩的一定要試試!
餐湯係南瓜湯,唔算係濃湯但帶有d黑椒味。