2024-04-12
拎唔到02,03/04 假期,無得拎3放10死死地氣返工,依家份工放假個電話仍然不會停,同無放假分別唔大🥲工作量又唔成正比,我真係要積極搵下工🥹為左平衡一下自己心理,03/04 放工比自己去輕鬆下,港島收工既我第一時間諗起 @themadhousehk ,我好掛住杯手工啤,而且佢地食物質素有一定保證,絕對唔會令我失望!係放假前夕最好既選擇❤️❤️凱撒香茅雞沙律從小細節就食得出廚師既心機,沙律菜好新鮮配有麵包粒同煙肉,煙肉烘脆左好有口感夠咸香,最出色真係件香茅雞扒,香茅味淡淡的加上少少檸檬🍋香,食落去好清新,而且烤得適中雞皮帶脆,絕對係一份高質素既沙律!Madhouse 招牌慢煮BBQ豬肋骨🌟依份主菜係店員推薦的,係佢地既招牌!店員話佢地以四小時慢煮後再去燒,上枱既時候香氣撲鼻,口水不由自主地釋放🤤佢地個BBQ醬醃料好香濃,切落去已經感受到肉質好嫩,每條肋排位置都有厚厚既肉,仲保存到肉汁,加上外層燒烤過既醬汁完全停唔到口,強烈推薦大家試下!北海道刺身級帶子墨魚汁意粉係高級的味道🤩好多地方都有墨魚汁帶子意粉,但當中食材會直接影響味道,優質食材煮出黎加埋廚師既心機,其他入口已經分辨到,帶子厚肉香
凱撒香茅雞沙律
Madhouse 招牌慢煮BBQ豬肋骨🌟
北海道刺身級帶子墨魚汁意粉
係高級的味道🤩好多地方都有墨魚汁帶子意粉,但當中食材會直接影響味道,優質食材煮出黎加埋廚師既心機,其他入口已經分辨到,帶子厚肉香甜,每條意粉都食到墨魚汁香味,廚師仲加入蘆筍拌勻,黑色外表下其實係清新既蘆筍😌口感同味道上都有少少提升既感覺,喜歡喜歡😘
手工啤我仍然選擇酸酸的😜果味始終係最啱我,而先生就繼續選擇比較重味既黑啤,佢話仲帶有少少咖啡味佢好喜歡😝
🌟依間我都推薦左好多朋友,因為不論環境、服務、食物、啤酒都有一定水準,而且佢地對自己既出品要求都好高,每次都唔會令人失望!