2023-03-02 1440 views
Weekend通常我都鍾意去食afternoon tea下午茶, 見萬麗酒店下午茶經常都有不同平台的折扣購買和信用卡優惠, 就決定一試下!對依間酒店觀感都幾好, 首先酒店有一種獨特香水氣味令人好舒服, 來過幾次都有愉快嘅回憶~叫咗一set二人下午茶, 因為主題定期更改,所以我都唔多講今次嘅食物款式,因為次次都唔同 唯有萬麗招牌芝士蛋糕和英式鬆餅係每次主題都會出現, 點解每次都有?因為呢兩樣真係好好味 整體鹹甜點都合乎理想, 睇得都食得, 甜點方面亦唔會過甜, 但食到尾聲真係好飽濟! 而且個朱古力可可濃度好高, 食完有啲心跳快,不過我哋都食曬所有嘢 haha~ 建議選擇飲品揀啲消滯茶環境舒適寬敞,落地玻璃開揚景觀( 雖然唔算真係睇到海景), 燈光柔和打卡效果都靚,唯一近商場人流都旺有點嘈雜, 亦因此冇拘謹感!服務方面都有禮,但當日人流太旺,所以很繁忙要等些時間!

服務方面都有禮,但當日人流太旺,所以很繁忙要等些時間!