2023-07-12
📍 Urban Coffee Roaster(尖沙咀)新穎嘅coffee shop,有不同風味既主菜,最重要緊係手工咖啡,即叫即沖,咖啡豆都係高質的~一入到店,己經聞到濃烈嘅咖啡味,好舒服😌🔸卡邦尼煙豬腩意粉(風乾豬腩、蛋黃、巴馬臣芝士)普通餐廳都會用煙肉,呢一間竟然會用特色嘅風乾豬腩,鹹香味十足,醬汁多到漏寫,每條意粉都可以食到。用了巴馬臣芝士🧀️口感更creamy ~🔸 英式早餐(櫻桃蕃茄、大啡菇、煙肉、豬肉腸、蛋、酸種多士)喺晚餐都可以食到,正宗英式嘅全日早餐,好豐富,又好滿足🥰多士好有外國風味,外脆內軟,係香港估唔到都食到呢種感覺😋🔸新鮮青口配蒜香白酒牛油汁鮮甜嘅青口,以白酒調製,更帶出青口的味道😙仲有兩塊麵包,可以配搭青口一齊食,咁就唔需要太單調👍🔸法式焦糖班戟🥞班戟好厚身,煎得香口,而且好香蛋味,口感鬆軟輕盈,帶有少許甜,面頭輕輕燒過嘅焦糖,加上奶油 🧈愈食愈滋味,但又不會膩口🥰🔸Iced Matcha Latte一上台已經俾佢嘅綠色吸引著,打卡一流!帶有點綠茶的清香。🔸Iced 75% Chocolate75%嘅朱古力唔會太甜,亦都唔會太苦~
📍 Urban Coffee Roaster(尖沙咀)
🔸卡邦尼煙豬腩意粉(風乾豬腩、蛋黃、巴馬臣芝士)
🔸新鮮青口配蒜香白酒牛油汁
🔸法式焦糖班戟🥞
🔸Iced Matcha Latte
一上台已經俾佢嘅綠色吸引著,打卡一流!帶有點綠茶的清香。
🔸Iced 75% Chocolate
75%嘅朱古力唔會太甜,亦都唔會太苦~