2016-10-05 366 views
上次來過麗豪酒店食自助餐,又食過日本野都覺得唔錯,是日又黎到沙田的河畔,今次揀左食西餐。地方十分濶落,燈光幽暗甚有氣氛,雖說是酒吧,但餐廳內好多一家大細正在進餐,好有親子感覺。餐牌價錢不算太貴,一般西餐廳都係呢個價,但呢度係酒店喎,可接受啦。點了芝士牛肉漢堡 ($148),賣相好吸引!厚厚的漢堡扒,滆掉的芝士,旁邊仲有酸瓜,酸洋蔥,蕃茄同生菜,自行加入喜歡的配料吧。選了五成熟的牛肉漢堡扒,果真做到半生熟,牛味濃郁又勁有肉汁,好味!薯條加了七味粉有點少辣,但熱辣辣又幾正喎。另一份點了澳洲西冷牛扒 ($298),賣相同樣吸引,配菜有露筍,蕃茄仔,西蘭花,紅蘿蔔,同兩條炸過的薯蓉,色彩豐富呢。同樣要了五成熟,色澤亮麗,見到都流哂口水,牛肉嫩滑無筋,咬落肉汁溢出,好正。最後係美國豬鞍 ($288),煎得好香呀,金黃色好靚喎,配菜同上面的牛扒一樣的。豬扒都好正,邊位的脂肪煎得甘香,脆卜卜不會一口油,肉亦不韌,而且食到陣陣的肉香,好耐無食到靚豬扒啦。食物十分滿意,環境又大又靜,冷氣十足,可以慢慢食吹吹水亦不會有壓迫感。不得不提這裏的員工,全場居然只有一位侍應,又要落單,上菜,添水,埋單等,實在見他

食物十分滿意,環境又大又靜,冷氣十足,可以慢慢食吹吹水亦不會有壓迫感。不得不提這裏的員工,全場居然只有一位侍應,又要落單,上菜,添水,埋單等,實在見他忙得不可開交,雖然係咁,但仍態度良好,見佢做到大汗耷細汗,真係真心比個like佢。
2016-10-02